Het Nieuwe Nassen werkt aan voedseltransitie in Rotterdam

Het Nieuwe Nassen

De gemeente Rotterdam is partner van Het Nieuwe Nassen, een lokale beweging van restaurants, voedselondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samenwerken aan de voedseltransitie.

De beweging werd in 2021 opgezet door BlueCity in samenwerking met de Rotterdamse kok Perry de Man om gezond, duurzaam en circulair ondernemen op de kaart te zetten bij de Rotterdamse horeca en foodretail.

In september 2024 startte Het Nieuwe Nassen de challenge ‘Meer plantaardig op de borden‘, bedoeld om meer plantaardige gerechten op de Rotterdamse menukaarten te krijgen. Drie maanden lang doorlopen de deelnemers een traject van meten, leren en uitproberen. Hiervoor werken ze samen met de Green Protein Alliance en Pepijn Schmeink, plant-based chef van Eendracht Catering en ambassadeur van Het Nieuwe Nassen.

Onder de deelnemers zijn horecaondernemers Bar Blink, Dudok Horeca Groep Rotterdam, Masa en The Usual Rotterdam, maar ook Plaswijckpark, Maritiem Museum Rotterdam, Diergaarde Blijdorp en het ziekenhuis Sint Franciscus Gasthuis hebben zich aangesloten bij deze groeiende beweging van meer dan 70 Rotterdamse partijen die zich inzetten voor de eiwittransitie.