Meer plantaardig op de kaart tijdens Duurzame Restaurantweek in Den Haag

Plantaardige proeverij Den Haag

Tussen maandag 3 en zondag 9 maart organiseert de gemeente Den Haag samen met de lokale horeca de Duurzame Restaurantweek.

Tijdens deze week zetten Haagse restaurants extra plantaardige gerechten op de menukaart en inspireert de gemeente inwoners om buiten de deur plantaardig te eten — van lunch tot diner, en van snelle hap tot uitgebreide maaltijd: ‘Lekker én goed voor het klimaat!’

Op deze website is een digitale kaart te vinden van de tientallen restaurants die meedoen. De Haagse wethouder van dierenwelzijn, buitenruimte en milieu, Robert Barker (PvdD), ging bij restaurants Mecure en Pavlov langs om hun plantaardige gerechten te proeven.

Nationale week

De Duurzame Restaurantweek valt samen met de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel, een jaarlijkse campagne die Nederlanders uitdaagt om een weekje vlees en zuivel te laten staan. Waar de nationale campagne zich vooral richt op hoe mensen thuis koken, focust de Haagse week op het duurzame aanbod in de horeca.

Barker actualiseerde eerder de Haagse Voedselstrategie, waarin hij onder meer de ambitie opnam om duurzaam voedsel in restaurants en andere eetgelegenheden beter te positioneren.