Nieuws
-
‘Bewust eten’ inzet van gemeente voor gezond Enschede
In een Beleidskader Gezondheid & Vitaliteit geeft de gemeente de richting aan van toekomstig beleid.
-
BUCH gemeenten verduurzamen voedselaanbod in lokale horeca
Meer plantaardige gerechten en minder voedselverspilling; restaurants in Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo maken er werk van.
-
Terugblik op het Gemeente Plant Vooruit Congres
Greendish en de Dierencoalitie organiseerden een inspirerende middag over gezond en duurzaam voedselbeleid van gemeenten.
-
Klimaatburgemeester Veere enthousiasmeert inwoners tijdens Nationale Klimaatweek
Meta Vrijhoef legt de nadruk op ‘kleine stappen die we allemaal kunnen zetten,’ zoals minder vlees en zuivel consumeren.
-
Bredase wethouder en raadsleden bezoeken The Protein Brewery
Dit innovatieve bedrijf fermenteert eiwitten uit suikerbieten.
-
Website maakt gezond en lokaal eten in Wageningen makkelijk
De gemeente Wageningen ondersteunt een samenwerking van de Voedselbank met biologische zorgboerderij De Hoge Born.
-
Flevo Campus biedt ruimte aan onderzoek en innovatie op voedselvraagstukken
Dit kennis- en actielab in Almere koppelt wetenschap, onderwijs, ondernemerschap en beleid aan elkaar.
-
Groningen breidt plantaardig in eigen catering uit
Binnen de routekaart Voedsel- en Eiwittransitie wil de gemeente Groningen het goede voorbeeld geven: gezond, duurzaam en lokaal inkopen, en een plantaardig aanbod in bedrijfsrestaurants en via cateraars.
-
Gedeputeerden bezoeken boonverwerker in Driel
Overheid en bedrijven hebben afspraken gemaakt om de teelt en verwerking van peulvruchten in Nederland te stimuleren.
-
Haarlem Food Future
Binnen Haarlem Food Future werken gemeenten, inwoners en ondernemers samen aan de verduurzaming van voedsel.
-
Altena pakt groots uit voor Week van Ons Eten
Meer dan 4.000 bezoekers gingen langs bij een boer, proefden nieuwe gerechten of kwamen luisteren naar een conferentie.
-
Provincie Drenthe ondertekent Green Deal Eiwitrijke gewassen
De afspraken sluiten aan op de ambities van de provincie om de voedselketen te verduurzamen met oog voor de samenleving en een goed boereninkomen.
-
Amsterdam wil 70 procent plantaardig in eigen catering
Dat kondigt wethouder Dirk de Jager aan.
-
Steenbergen reikt Gouden Biet uit
Tijdens het Oogstfestival in Steenbergen werd de eerste Gouden Biet-trofee uitgereikt.
-
Amsterdam in gesprek over transitie naar plantaardig
Amsterdamse organisaties, burgers en politici gaan in gesprek over de transitie naar plantaardige voeding.
-
Het Nieuwe Nassen werkt aan voedseltransitie in Rotterdam
De gemeente is partner van dit lokale initiatief van horeca en natuurinclusieve boeren.
-
Zwolle laat voedselomgeving in kaart brengen
30 procent van het voedselaanbod in Zwolle blijkt fastfood of snacks.