Groningen
Plant Vooruit
-
Groningen breidt plantaardig in eigen catering uit
Binnen de routekaart Voedsel- en Eiwittransitie wil de gemeente Groningen het goede voorbeeld geven: gezond, duurzaam en lokaal inkopen, en een plantaardig aanbod in bedrijfsrestaurants en via cateraars.
-
Groningen stelt routekaart op voor gezond en duurzaam voedselsysteem
Met doelen voor 2030 en 2050, en een uitvoeringsagenda om daar naartoe te werken.
-
Gemeente Groningen stimuleert duurzame horeca
Zes ondernemers verminderen hun CO₂-uitstoot, voedselverspilling en waterverbruik.
-
Groningen wil minder vleesreclame in openbare ruimte
Wethouder Carine Bloemhoff kijkt met interesse naar gemeenten die vleesreclame al weren.
-
Plantaardige bitterbal dankzij samenwerking in Groningen
De ‘eiwitbal’ bestaat onder andere uit aardappel- en veldbooneiwitten uit de regio.
-
Groningen heeft eerste wethouder eiwittransitie
Kirsten de Wrede gaat zich in Groningen inzetten voor een plantaardiger voedingspatroon.